Return to site

BimBimBikes fietst via BrownCow een kwart miljoen groeigeld naar binnen

Het internationale fietsenverhuurplatform BimBimBikes zette deze week handtekeningen onder een groei investering van €250.000. De investeerders, die anoniem willen blijven, zijn aangesloten bij de investeringsclub van BrownCow, dat zich richt op investeringsaanvragen tussen de €200.000 en €1 miljoen. BimBimBikes zal de kapitaalinjectie gebruiken voor intensivering van de huidige activiteiten in 66 landen en uitbreiding naar andere landen.

In december 2015 klopten zij aan bij de investeringsclub van BrownCow om hun groei te versnellen. “We waren op zoek naar smart money, waarbij het profiel van de investeerders minstens net zo belangrijk voor ons was als de investering zelf. Via BrownCow hebben we de perfecte aanvulling op ons team gevonden. Twee zeer ervaren mannen die ons niet alleen met geld ondersteunen, maar vooral ook met kennis en netwerk”, aldus Michel Willems.

BimBimBikes werkte in haar één jarige bestaan onder andere samen met KLM en ANWB. Harm Wolterink zegt hierover: “Omdat er op dit moment veel meer reisorganisaties graag willen samenwerken, moeten we onze capaciteit snel uitbreiden. Deze investering maakt dat mogelijk.”

BrownCow koppelt post-startups aan de (ex-)top van het zakenleven voor coaching, training en funding. Bij BrownCow’s angel investors groep zijn onder meer voormalig Sligro CEO Abel Slippens, oprichter van TIIN Capital Michiel Bloemer, oprichter van Value Creation Capital Aldebert Wiersinga en oprichter van SOWIFI Daan Donders aangesloten. Ook Rabobank, partner van BrownCow, heeft zich hierbij gevoegd. "Om te kijken of we investeringen kunnen aanvullen met een bancaire lening", aldus Stefan Lohuis, directeur MKB Amsterdam.

“BimBimBikes heeft een unieke niche gevonden in de trend van verzamelplatforms. Het kan bijna alleen uit een Nederlandse koker komen om een Booking.com voor fietsen te starten. Een mooi bedrijf, goede, gedreven ondernemers, dus we zijn heel blij dat BrownCow passende investeerders heeft geleverd waarmee ze de wereld verder kunnen veroveren”, aldus David van der Meulen, mede-oprichter van BrownCow.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly