Return to site

De pitch van Eline Leijten van Plugify in het format van pitch coach David Beckett

Vorige week tijdens de Amsterdam Capital Week nam ik deel aan een pitch workshop van David Beckett. Hij heeft 300+ startups gecoacht die samen meer dan 90 miljoen euro aan investeringen ophaalden. Tevens ontwikkelde hij “The Pitch Canvas”, een overzichtelijke sheet waarmee ondernemers hun pitch kunnen aanscherpen. Vanochtend was ik als BrownCow reporter op bezoek bij Eline Leijten, de muzikale CEO van Plugify, een online platform voor het boeken van artiesten: van coverband tot dj tot zanger. Eline haalde onlangs via crowdfunding €750K op met Plugify. Hoe zag haar pitch er uit?

David Beckett

David is een professioneel pitch coach. Bekijk het filmpje voor een impressie:

The Pitch Canvas

David Beckett ontwikkelde “The Pitch Canvas”: een overzichtelijke sheet waarmee je in 8 stappen een heldere pitch kunt ontwikkelen.

Hoe ziet de pitch van Eline Leijten van Plugify er uit in “The Pitch Canvas” van David Beckett?

Plugify

Plugify is hét online platform voor het boeken van artiesten: van coverband tot dj tot zanger. Plugify heeft momenteel meer dan 500 bands, dj’s, ensembles en solisten in haar bestand in een breed scala aan categorieën: van Nederlandstalige muziek tot lounge muziek tot jazz muziek tot klassieke muziek.

De Pitch van Eline Leijten

Pain

Consumenten hebben moeite om live muziek te vinden die past bij wat ze zoeken. Artiesten hebben moeite om voldoende vindbaar te zijn.

Gain

Plugify maakt het boeken van live muziek simpel, persoonlijk en transparant en ontzorgt daarmee zowel consumenten als artiesten.

Voordelen voor artiesten

  • Gemakkelijk vindbaar voor een breed publiek.
  • Niet afhankelijk van tussenpersonen.
  • Professionele en overzichtelijke presentatie.
  • Garantie op uitbetaling daags na het optreden.
  • Veel gratis extra’s zoals een tool-kit om gemakkelijk offertes te maken, een online agenda en administratie, coaching, etc.

Voordelen voor consumenten

  • Toegang tot een breed aanbod getalenteerde live muzikanten in elke prijsklasse.
  • Overzichtelijke en complete artiestenpagina’s die je goed kan vergelijken.
  • Laagste-prijs-garantie: de artiesten op Plugify zijn nergens anders goedkoper te boeken.
  • Betrouwbare beoordelingen en geen verborgen kosten.
  • Direct contact met de artiest en veilig en gemakkelijk online boeken en betalen.

Product

Op Plugify ontdek je een wereld aan getalenteerde live muzikanten: van coverbands tot DJ’s tot zangers en strijkkwartetten. Artiesten kunnen kosteloos en gemakkelijk een artiestenpagina aanmaken, en doen dat dan ook in groten getale.

De prijs van een optreden loopt uiteen van € 50 tot € 4.000 en is meteen te zien: transparantie staat voorop. Op de artiestenpagina’s vind je alle informatie die je verder nodig hebt: filmpjes, foto’s, een biografie, het repertoire, de eventuele technische benodigdheden, de agenda (misschien wil je eerst een keer komen kijken), en beoordelingen van anderen. Je hebt persoonlijk contact met de artiest via het berichtensysteem, en boeken en betalen doe je veilig en gemakkelijk online. Na het optreden kun je een beoordeling achterlaten voor de artiest, die daags na het optreden door Plugify wordt uitbetaald.

Product demo

Stap 1: Kies een categorie

Stap 2: Gebruik Plugify’s zoekfilters en kies een artiest

Stap 3: Vul plaats, datum en gelegenheid in, check beschikbaarheid en vul additionele informatie in

Stap 4: Meld je aan met Facebook, Spotify of email & bevestig je emailadres (dit is een eenmalige handeling)

Stap 5: De artiest ontvangt de aanvraag en neemt contact met je op

What’s unique

Plugify is de enige plek in Nederland waar je geheel online — van oriëntatie tot beoordeling — een live muziek optreden kunt boeken.

Plugify is de enige plek waar je de prijs van een optreden direct te zien krijgt. Geen verschillende tarieven meer die worden afgestemd op de geschatte diepte van jouw zakken.

Plugify is ook de enige plek waar artiesten je een laagste-prijs-garantie geven. De artiesten op Plugify zijn nergens anders goedkoper te boeken.

Plugify is de enige plek waar je direct alle informatie vindt die je nodig hebt. Met Plugify kun je jouw keuze voor een artiest op meer baseren dan alleen op tips van bekenden die je geen foto’s of filmpjes van de artiest kunnen sturen. En die al helemaal niet meer weten welke technische vereisten die artiest ook alweer had.

Plugify is tot slot de enige plek waar je eenvoudig en veilig online kunt boeken en betalen. Geen gedoe met ouderwetse papieren facturen, laat staan met cash envelopjes na het optreden. In al deze aspecten herken je Plugify’s missie om zowel de klant als de artiest volledig te ontzorgen.

Customer traction

Plugify is op 7 maart officieel gelanceerd, en de community telt nu al bijna 500 artiesten. Sinds de lancering zijn er meer dan 70 transacties succesvol op Plugify afgerond — en dat met minimale investering in marketing (status eind juni). Het aantal transacties groeit gestaag. En,’last but not least’: zowel klanten als artiesten zijn ontzettend tevreden!

Business model

Plugify brengt 12% servicekosten in rekening bij artiesten (voor consumenten is Plugify gratis). Dit percentage loopt af naarmate artiesten vaker geboekt worden. In de toekomst verwachten ze andere verdienmodellen te kunnen toevoegen.

Investment

Plugify heeft via crowdfunding een bedrag van EUR 750K opgehaald en gaat met dit bedrag de volgende dingen realiseren:

Team

Plugify is opgericht door een team van gedreven, jonge ondernemers met een passie voor muziek en innovatie, en een gezonde dosis ‘business sense’. Het team bestaat uit Eline Leijten (CEO), Karens Grigorjancs (CTO) en Peter Bosma (COO). Verder bestaat het team uit Halrin Meijers (Boekingen), Harriet Greve (Customer Happiness Officer), Björn van Dijkman (Stagiair Finance & Operations), Benjamin Cerigo (Front-End Developer), Daniel Passtoors (Growth Hacking Trainee) en Isidora Badovinac (Digital Content Creation Trainee).

Cheers,

BrownCow koppelt de ex-top van het zakenleven aan post-startups. Wij helpen ondernemers om snel te groeien middels het aanbieden van (1) coaching, (2) training, (3) masterclasses en (4) funding (€200K-€1M). De komende vijf jaar verwachten we €25M bij elkaar te krijgen voor investeringen in jonge bedrijven. Ons netwerk bestaat enerzijds uit 150+ members zoals SO WIFI, Moyee Coffee & Bohemian Birds en anderzijds uit zwaargewichten zoals Anthony Ruys (ex-CEO Heineken), Dick Molman (ex-CEO Sanoma) en Abel Slippens (ex-CEO Sligro).

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly