Return to site

Zoekt, en gij zult vinden

Forensic search scaleup Indica zocht en vond groeigeld via BrownCow

Het snelgroeiende Indica ontvangt een aanzienlijke investering van het Security of Things Fund. Een aantal van de investeerders is aangesloten bij BrownCow’s angel investorsclub The Herd, dat zich richt op investeringsaanvragen tussen de €200.000 en €1 miljoen. Indica ontwikkelt software waarmee data binnen organisaties geautomatiseerd kan worden opgespoord en ontsloten. Het bedrijf wil met de investering haar positie in de markt versterken en dienstverlening uitbreiden. Tot de klantenkring behoren consultants als KPMG en Berenschot, grote advocatenkantoren en multinationals, die de software gebruiken om forensische onderzoeksopdrachten uit te voeren.

Money for the mission

"De zoektocht naar groeikapitaal was een lange weg, vol verrassingen. Maar we zijn erg blij dat we bij het Security of Things Fund van VCC zijn uitgekomen.", zegt Pieter Klinkert, CEO van Indica. "Zij hebben de kennis en ervaring om als partner in onze verdere groei te fungeren. Met dank ook aan BrownCow. In zo'n turbulente tijd van gesprekken en onderhandelingen met investeerders is het fijn om een sparringspartner te hebben, met wie je financieringsstrategie en financieringsopties kunt bespreken. En het helpt natuurlijk als het uiteindelijk ook echt leidt tot een mooie investering. We kunnen nu onze missie voortzetten en verder invullen: zoveel mogelijk bedrijven helpen met het automatisch structureren van alle data en dit op eenvoudige wijze gerangschikt weergeven en visualiseren. De volgende stap hierin is realtime compliance."

BrownCow begeleiding

Bijna een jaar geleden klopte Pieter bij BrownCow aan. "Eerste stap is altijd een kleine wasstraat: check en hulp bij verscherping van de algehele propositie en pitch deck.", vertelt David van der Meulen, mede-oprichter van BrownCow.

"Daarna stellen we een short list op van passende angels en VC's en volgen introducties bij de juiste partijen. Desgewenst helpen we met de voorbereidingen, de gesprekken en onderhandelingen met investeerders. Er was veel animo voor Indica, die we naar verschillende fondsen hebben kunnen meenemen; Het Security of Things Fund van Value Creation Capital (VCC) bleek het beste te passen. We feliciteren beide partijen met deze mooie deal."

Op zoek naar groeifinanciering?

De zoektocht naar financiering is lastig en tijdrovend. Zeker als je nog niet volledig bent ingewijd in het netwerk, de do's en de don'ts van het investeerderswereld. En je kan ook niet zes keer dezelfde pitch indienen. De eerste klap moet raak zijn. BrownCow biedt je daarom de perfecte manier om je propositie te testen, te verscherpen en voor te leggen aan een grote, diverse groep investeerders.

Maak gebruik van de kennis, ervaring en contacten die wij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

Veiligheid verbeteren en fiscale fraude voorkomen

De professionele investeerders achter Security of Things Fund en VCC steken vooral geld in bedrijven die actief zijn in high tech, cybersecurity, business software, data intelligence en IT managed services. Het bedrijf is in 2005 opgericht door een aantal ICT serial entrepreneurs, die snelgroeiende ICT- en tech-bedrijven hebben gestart, gebouwd en verkocht. ”Indica maakt het mogelijk om snel en efficiënt tot heldere analyses te komen als het gaat om forensisch onderzoek. In een tijd waarin naast terroristische dreigingen ook fiscale fraudes steeds vaker voorkomen, is het van essentieel belang om dit soort gevaren in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Wij zien Indica als een innovatief en uniek bedrijf dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan het veiliger maken van de huidige maatschappij.”, aldus Aldebert Wiersinga, Managing Partner van VCC.

Klanten co-creatie

Indica betrok één van haar klanten nauw bij de productontwikkeling. KPMG speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de eDiscovery software.

Rens Rozekrans, partner bij KPMG Risk Consulting Rozekrans: "De digitalisering zorgt ervoor dat de hoeveelheid data binnen organisaties fors toeneemt en dat de bewijslast in een forensisch onderzoek in toenemende mate moet worden gevonden in digitale bestanden. De software maakt het mogelijk slimmer en sneller op zoek te gaan naar de relevante data. Met grafische interfaces kunnen snel selecties van de benodigde data worden gemaakt. Bovendien hebben wij de software kunnen verrijken met onze kennis en ervaring uit het vak.”

De friends, family en fools voorbij?

Tijd voor de volgende groeispurt?

Maar hoe ga je die financieren?

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly